2019年6月6日星期四

消毒最有效用AQ Bio噴霧殺菌冇煩惱


成日搭地鐵巴士,人多嘅地方。有人喺我面前唔遮口鼻打乞嗤同埋咳!真係好想鬧人。一啲衛生常識都冇,但作為怕事嘅我。通常都唔敢有太大反應,怕會唔好意思。
但為母則強真係冇錯!以前成日都驚尷尬,宜家唔理得咁多啦!有人係我個女面前打乞嗤,我會即時攞支AQ Bio殺菌消毒噴霧噴一噴,即時殺菌。哼!我怕我個囡病多過怕呢啲人尷尬囉!
還掂講到唔啱,係佢唔啱在先。雖然有啲人會話,使唔使咁誇呀?但如果我個囡病左,辛苦果個唔係佢。佢梗係覺得誇啦!理得你話我怪獸媽都咁話!
圖像中可能有1 人、飲品


圖像中可能有2 人、大家坐著


最近 AQ Bio 殺菌消毒噴霧做緊特價,作為長期用家趁特價入貨是常識吧!
未提供相片說明。


其實一向都有用AQ Bio嘅習慣。最鍾意用佢嘅多功能配方,平時我會入落個細樽度,每個手袋放一支以防萬一。試用裝我仲俾咗幾支我的母親大人袋手袋。出街去到人多嘅地方或者食飯之前,我都一定比小朋友噴手。而我覺得好既係AQ Bio入口都冇事,出街食飯用嚟噴餐具就最安心。
我仲會用嚟噴餐枱。因為餐廳嘅餐枱表面幾乾淨都好,但佢哋用嚟抹枱嘅抹布真係好多菌㗎 !
(曾經見過某大集團嘅清潔姐姐抹完口痰條布用嚟抹枱🤢,真心驚左)所以每次餐枱我都一定用AQ Bio抹乾淨先。因為小朋友成日趴係張枱度,而且餐具又成日跌落枱,唔殺下菌點安心呀?
同雷小囡出街,當然唔少得要換片、去洗手間啦!每次換片之前我都會噴下張枱。依家雷小囡出街開始用bb廁所。我抹乾淨後都會用AQ Bio殺菌噴霧,安心好多。
圖像中可能有一人或多人


最近我試用埋AQ Bio消毒噴霧既皮膚配方,性質比較溫和,天氣熱成日出汗喺街又冇得即時沖涼。噴幾下抹乾就唔會立痴痴,仲冇晒異味。啱晒咁大汗嘅我。
AQ Bio消毒噴霧仲有一款環境淨味配方,因為我係室內晾衫嘅。依家天氣咁潮濕,每次返屋企一打開道門就聞到好大陣噏未。間中用嚟噴下間屋,除臭消毒。
我仲添置左一部迷你版嘅納米殺菌機。放係梳化頂近晾衫位。可以除臭之餘,又可以殺菌。AQ Bio有保證又方便好用,令我冇哂煩惱。
未提供相片說明。


其實仲有好多用途,雷小囡有時爆片,床褥冇得洗。我就狂用 AQ Bio消毒噴霧,殺菌淨味!

大家有興趣不妨去了解下!

沒有留言:

發佈留言

【豐胸產品推薦】如何豐胸效果最好? 唔好錯過之Envus豐胸體驗

【 豐胸產品推薦 】 如何豐胸 效果最 好 ?   唔 好 錯過之 Envus 豐胸體驗 早前去左  Envus  做左一次即時見效嘅豐胸療程。 起初我都充滿懷疑,非藥物、非注射、非手術! 點可能一次有效果?  但 我以前 搵左好...